сряда, 25.09.24
18.6 C
София
20 C
Пловдив
16.5 C
Варна
Search Suggestions

      СЛЕД РЕШЕНИЕТО ЗА МОБИЛИЗАЦИЯ: Еднопосочните билети от Русия бяха разпродадени

      Еднопосочните полети от Русия се разпродадоха бързо, след като президентът на РФ Владимир Путин нареди незабавното мобилизиране на 300 000 запасняци.

      Съобщението на Путин, направено в телевизионно обръщение рано сутринта, предизвика опасения, че на някои мъже в бойна възраст няма да бъде позволено да напуснат Русия.

      Министърът на отбраната Сергей Шойгу каза, че призовката ще бъде ограничена до тези с опит като професионални войници и че студентите и тези, които са служили само като наборна служба, няма да бъдат призовавани.

      Въпреки това данните от Google Trends показват скок в търсенията на Aviasales, който е най-популярният уебсайт в Русия за закупуване на полети.

      Директните полети от Москва до Истанбул в Турция и Ереван в Армения, и двете дестинации, които позволяват на руснаците да влизат без виза, бяха разпродадени, според данни на Aviasales.

      Някои маршрути с междинни кацания, включително тези от Москва до Тбилиси, също не бяха налични, докато най-евтините полети от столицата до Дубай струваха над 300 000 рубли (5000 долара) – около пет пъти средната месечна заплата. ($1 = 60,9500 рубли)

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ