петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЗАПОЧНА ЛОВ НА ПЕДОФИЛИ

      Британската полиция започна разследване на почти 500 души, заподозрени в педофилия, гласи съобщение на сайта на Националния съвет на полицейските началници /NPCC/.

      В списъка на заподозрените са попаднали над 260 публични личности, като между тях има сътрудници на големи теле- и радиокомпании, политици, музиканти и спортисти.

      Под прицела на следствието са се озовали и 357 различни учреждения – училища, детски домове, религиозни и военни центрове, затвори, спортни клубове, хотели.

      От лятото на 2014 г. NPCC провежда операция „Хидрант”, чиято цел е събирането на средства и координирането на разследванията на сексуални престъпления срещу непълнолетни. По данни на организацията става въпрос за случаи на развращаване, осъществявани в продължение на много години.

      Главният управител на графство Норфолк Саймън Бейли, който оглавява отдела за защита на децата в NPCC, сподели  пред The Daily Telegraph, че се наблюдава „безпрецедентно увеличаване на жалбите от подобен характер”. По думите му към края на 2015-а техният брой може да стигне 116 000, което е със 71 процента повече от 2012 г.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ