понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      НЕЛЕГАЛНА АВТОГАРА ПРЕД „АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ“

      В нелегална автогара се е превърнало пространството пред храм-паметника „Александър Невски“. Там най-редовно могат да се видят паркирани български и чуждестранни автобуси. Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че случайно е видяла паркираните автобуси пред един от най-емблематичните културни обекти в страната и е дала нареждане да бъде ограничено паркирането пред храма. Според нея превозните средства нямат право да спират в този район.

      От друга страна шофьорите искат от Столична община да осигури място за паркиране, докато туристите са на обиколка в града. В този район в центъра на София често могат да се видят туристи с куфар в ръка, чакащи да се качат на някой автобус.
      Все още не са ясни какви ще бъдат предприетите мерки на Столична община. Заместник кметът по транспорта Любомир Христов каза, че те ще бъдат обявени следващата седмица. До този момент се правят само проверки на място дали автобусите притежават пропуск за влизане в градската част на София.
      Христов заяви, че ще бъде обявено регламентирано място, където туристическите автобуси ще имат възможност да паркират. Такова може да бъде пространството пред Националния стадион, където е безопасно и има достатъчно място за паркиране, допълни Любомир Христов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ