събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ ОБВИНЯВА САЩ В ОТВЛИЧАНЕ НА РУСКИ ГРАЖДАНИ

      Министерство на външните работи на Русия предупреждава руските граждани, пътуващи в чужбина, за заплаха към тях от задържане или арест от страна на американските сили за сигурност и специални служби.

      В съобщение, разпространено в петък, Русия отправя обвинения към САЩ за отвличане на руснаци, като се позова на случая с Владимир Дринкман. Той е бил екстрадиран от Холандия в САЩ по-рано тази година, като към него са били отправени обвинения в машинация, с цел инсталация на наблюдателни средства, с които да следи компютърните програми на финансови компании, електронни парични преводи и дейността на онлайн-търговци по целия свят. Той се е обявил за невинен. Руското външно министерство добави, че техни граждани по целия свят, биват задържани без основание и с това се нарушават нормите на международното право.
      Припомняме, че отношенията между Русия и Запада са обтегнати след края на Студената война, като главната причина е намесата на Москва в конфликта с Украйна. Западните сили наложиха санкции на Русия за това, че подкрепя сепаратистите в Източна Украйна. Москва отхвърля тези обвинения. Това е поредно доказателство за напрежението между Русия и Запада, породено от въоръжения конфликт в Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ