неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВАНЬО ТАНОВ ПОЕМА ГКПП – КАПИТАН АНДРЕЕВО

      От днес директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов поема организацията на ГКПП – Капитан Андреево. Това се съобщи на проведената вчера среща между министъра на финансите Владислав Горанов, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и превозвачи.
      Срещата беше инициирана от превозвачите поради големите опашки и бавната обработка на документите на преминаващите товарни автомобили на граничния пункт. Обслужването на пункта е изключително бавно поради липсата на хора, заявиха транспортните фирми. Издаването на карнети отнема повече от 40 минути, а за да се пресече границата се чака с дни. Изчислените финансови загуби са около 150 евро на ден за камион.
      Финансовият министър призна, че претенциите на превозвачите към организирането на работата на граничния пункт са основателни. Според него недоволството не е свързано с нормативните актове, които се издават от Агенция „Митници“.
      Според министъра има проблеми както с мотивацията на редовите митничари, така и с лошата инфраструктура на пункта. По думите му на българската митница се налага да се извършват част от задачите на турската страна.
      По думите му през последните няколко години реконструкцията и ремонта на пункта са били доста лошо организирани.
      Горанов добави, че са изпратени допълнителни екипи на граничния пункт, за да може да отпадне и последното съмнение, че проблемът е в броя на митничарите. По думите му служителите, които са изпратени там са около 30, а работните места са 8.
      Според Ваньо Танов проблемът с големите опашки на границата не може да бъде решен с увеличаване на митническите служители. Във връзка със ситуацията на организацията на контролно-пропускателните пунктове на границата с Турция той посочи, че не могат да бъдат извършвани толкова бързо проверки.
      Шефът на митниците смята, че ролята на ГКПП е да пропуска стоките и да извършва проверка на тези, които са рискови.
      Министър Московски се ангажира от своя страна МТИТС също да съдейства за нормализиране на пропускателния режим на ГКПП „Капитан Андреево“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ