събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Сръбската армия – в повишена бойна готовност

      Министърът на отбраната на Република Сърбия – Милош Вучевич заяви днес пред местна телевизия, че президентът Александър Вучич е издал заповед сръбската армия да бъде в готовност. Като президент на Сърбия, Вучич има конституционните правомощия на върховен главнокомандващ на армията. 

      Вучевич обясни, че тази сутрин косовските власти са издали предупреждение на етнически сърбин във връзка със смяната на регистрационните номера на автомобилите. Това предупреждение е първо по рода си, след решението на властите в Прищина всички номера на МПС в републиката да бъдат на албански език. 

      „Когато Сърбия говори за мир и стабилност, това не означава, че сме слаби, че могат да ни тормозят и унижават. Това, което хората трябва да знаят, е, че сръбската армия е многократно по-силна, отколкото беше, заслужава уважение и действа съобразно държавното ръководство. Трябва да се работи за по-голямо окомплектоване, по-силно въоръжение, обучение на резервния състав. Ние не се готвим за война, но не можем да бъдем напълно неподготвени за всичко, което се случва“, подчерта Вучевич.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ