понеделник, 23.09.24
5.8 C
София
14 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВЕРСИИТЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА ГЕОРГИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ

      Ревност, футболни страсти, случайно нападение – това са само част от милионите версии, които се изложиха за смъртта на Георги през последните 2 дни. Защо МВР твърдят едно, а приятелите на момчето – друго? Къде е истината и ще бъде ли открита?
      Жестокото убийство на 16-годишния ученик от Търговско-банковата гимназия потресе стотици деца и възрастни. Безопасността в Борисовата градина отново беше подложена на съмнение…така, както след убийството на Яна…и след това на Михаил.
      Отново се отваря „кутията на Пандора“, след като престъплението в този район на София не е първото…може би няма да е последното.
      Основният въпрос обаче остава мотивът за убийството на Георги. Каква е причината момчето да бъде убито? Дали предположението на негови приятели, че виновните са близнаци от друго училище с предишни провинения в упражняване на насилие и побой, или истината е в думите на Румяна Бъчварова, която твърди, че подбудите за криминалното деяние, са футболни страсти?
      Криминалисти, разследващи случая заявиха, че по тялото на момчето няма следи от друго насилие – удар или опит за самозащита. Според тях това говори за познато на Георги лице, което той е допуснал в близост.
      Първоначалната версия, че причина за кървавата развръзка, е приятелката на момчето – Лора, беше отхвърлена след разпит на момичето и Марио – ученик от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Разследващите органи заявяват, че между двете момчето действително е имало спор заради Лора, но до насилие никога не се е стигало.
      Криминалният журналист Слави Ангелов заяви пред Нова ТВ, че е много вероятно убиецът на Георги да не е психопат и да повтори деянието си ако не бъде заловен до дни. По думи на Ангелов времето за разкриване на престъплението е ключов фактор.
      Изказването на вътрешния министър Румяна Бъчварова опроверга основната хипотеза, която разнищваха медиите. Според министъра на вътрешните работи причината е футболна свада между клубове. Това твърдение обаче не беше подкрепено от доводи и аргументи от Бъчварова.
      Часове по-рано главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че именно личният мотив е водещ в хода на разследването.
      Променила ли се е версията, по която се работи в рамките на няколко часа, или има липса на комуникация между институциите, остава отворен въпрос с много неизвестни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ