понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПО-МАЛКО ЗАТВОР ЗА КРАДЕЦ ОТ ВЗРИВЕНИЯ ЗАВОД В ГОРНИ ЛОМ

      Окръжният съд във Видин намали наказанието на единия от двамата осъдени за кражба на противопехотни мини от завода за боеприпаси край видинското село Горни Лом. Двамата подсъдими обжалвали наказанията си на втора инстанция.

      На първа инстанция Светлин Славчев бе осъден на 2 години затвор при строг режим. Окръжният съд във Видин отбеляза, че магистратите от районния съд не са приели всички смекчаващи вината обстоятелства по отношение на Светлин, като факта, че мъжът е безработен и е в тежко материално положение. Поради това магистратите намалиха наказанието му от 2 години на 1 година и 6 месеца затвор. Другият мъж, участвал в кражбата е осъден на 8 месец лишаване от свобода.

      Припомняме, че в началото на месец октомври на миналата година взрив в завода за боеприпаси край село Горни Лом отне живота на 15 души. След инцидента достъпът до фабриката беше ограничен от жандармерия, а охраната на терена беше засилена. Въпреки това, почти месец след трагичния инцидент, двамата мъже проникнаха на територията на завода и откраднаха 720 килограма утилизирани капсул-възпламенители от противопехотни мини на стойност 3 888 лева.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ