събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОГРОМНА ЕКСПЛОЗИЯ В КИЕВ ВЗЕ ЖЕРТВИ

      Огромна експлозия избухна в склад за гориво в област Василков, намиращ се на 30км от столицата на Украйна-Киев. Изпратени са множество отряди за извънредни случаи, които продължават да се борят с пламъците, предаде ББС.

      Поне 11 ранени са постъпили в болница, един от тях е починал. В неизвестност са трима пожарникари, съобщават още официалните власти.
      Спасителните служби се опитват да овладеят пожара, който е започнал в понеделник вечерта и е довел до мощната експлозия във вторник сутрин малко след 8:30 местно време.
      Взривът е в следствие на пожар, които се е разгорял през нощта, след запалване на танк с гориво. Пламъците са се разпространили бързо в съседните контейнери, и до сутринта засегнатите танкове са били 16, съобщи украинският министър по извънредните ситуации.
      В борбата с огъня участват 62 пожарникарски екипа, а 3 влака са били изпратени с вода и оборудване. Засега няма официална информация какво може да е предизвикало запалването на танка, но полицията работи по 3 евентуални причини, съобщи вътрешният министър на Украйна. Версиите са технически проблеми, умишлен палеж и неправилно използване на оборудването.
      Горящият склад се намира до въздушна база в близост до Василков. В следствие на това околностите са обхванати от гъст дим, предадоха още местни медии.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ