понеделник, 23.09.24
4.8 C
София
12 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАПОР ЗА 1 МЛРД. ЛЕВА НА ИМУЩЕСТВОТО НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

      По заповед на комисията за гражданска конфискация съдът наложи запор на стойност близо 1 млрд. лева върху собствеността на Цветан Василев.

      Магистратите са отнели достъпа на банкера до сметки, дружествени дялове, акции, сейфове, товарни и леки автомобили и картини. В момента Василев се намира в Сърбия с отнет паспорт и мярка „подписка“. Припомняме, че в края на юли миналата година Цветан Василев беше задочно обвинен за присвояването на 206 млн. лева от КТБ.
      Адвокатът му Константин Симеонов заяви, че решение за запор на имуществото има, но все още клиентът му не е официално уведомен за него. От комисията са отказали коментар, защото процедурата не е приключила.
      Сумата на запорираното имущество е рекордна.
      През 2013 и 2014г. комисията начело с Пламен Георгиев блокира дялове и сметки на няколко „клиенти“ на обща стойност 63 763 444лв.
      До рекордният запор на собствеността на Цветан Василев се стигна след едногодишна проверка, която започна на 29 юли след обвинението, което получи банкерът. В рамките на този период е било изследвано съотношението между законно и реално имущество. Според правилата на градската конфискация до запор се стига ако се разкрие разлика от 250 000 лева за последните 10 години.
      Решението на съда може да бъде оспорено пред втората инстанция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ