събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      КОЙ ГЛОБЯВА ТЕЗИ, КОИТО ГЛОБЯВАТ НАС?

      Тротоарите пред няколко столични полицейски управления са превърнати в паркинги на пазителите на реда. Това засне екип на телевизия Евроком при направена проверка.

      Припомняме, че в началото на май бяха направени промени в Закона за движение по пътищата, който забранява паркирането на автомобили в паркове, градини, детски площадки и тротоари извън обозначените за това места. Глобата е от 50 до 200 лева.
      Констатирахме и друго нарушение, при което полицейски автомобили извън движение, намиращи се в района на столично управление стоят изоставени от няколко години.
      Действащата „Наредба 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община“ гласи: „Спрените от движение превозни средства трябва да бъдат паркирани в гаражи, както и в обособените за тази цел обществени паркинги“.
      Служителите на реда явно не са се запознали с тази част на „Наредба 1“.
      Нормално ли е всички ние да спазваме закона, а тези които трябва да ни служат като пример да са най-грубите нарушители?
      Питаме се, докога глобите за неправилно паркиране ще важат само за редовите граждани?
      Надяваме се, че все пак институциите ще се самосезират и нарушителите ще понесат необходимите санкции, въпреки че едва ли полицаите биха се самоглобили.
      Вярваме, че служителите от столичния „Център за градска мобилност“ ЕАД или „Столичен инспекторат“ ще си свършат работата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ