понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДОИЗМИСЛЕН ЛИ Е РЕМОНТЪТ НА „ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ“?

      Да бъдат изградени велоалеи, зелени площи и повече пешеходни пътеки. Това заявиха от сдружението по повод ремонтните дейности, течащи по бул. „Цариградско шосе“ в София. По думи на архитекта проектът за преустройство на асфалтовата настилка има много недостатъци, на които Столична община не е обърнала внимание, а може би е обърнала, но не ги е отстранила. Най-главният проблем, който Димитров открехна, е този с изграждането на велоалеи по пътните настилки на оживения булевард. Такива не са предвидени в плана. Въпросът е защо? Не е ли необходимост и превенция за избягване на произшествията с колоездачи, да бъдат изградени велоалеи към парк „Врана“ например, вместо велосипедистите да бъдат застрашени, минавайки покрай засилените автомобили, попита Димитров?

      От сдружението бяха категорични, че ремонтът е „некадърно направен“, без замисъл и за пешеходците, минаващи по него. Като аргумент Димитров представи факта, че в реконструкцията на булеварда не се включва терен за зелени площи. Причината – застрояването и обособяването на цели квартали – „Горубляне“, „Младост“ и „Дружба“, които са обхванали свободните зони в страни от „Цариградско шосе“.
      Припомняме, че договорът за рехабилитация на ключовия столичен булевард, беше подписан през месец февруари. За него от Столична община отделят близо 20 млн. лв. Дали обаче парите са вложени където и за каквото трябва, е въпрос, който надяваме се, граждани за и на София ще си задават единствено докато ремонтът бъде напълно завършен.

      По план северното платно на натоварения булевард да бъде отворено за движение от 30 юни. Тогава обаче ще стартира работа по южното, съобщиха от фирмата-изпълнител, извършваща дейността по преасфалтиране. Трафикът в пиковете часове на деня ще остане проблем за шофьорите до 10 септември, когато се очаква ремонтът да бъде завършен напълно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ