неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА БАЩАТА

      Столична библиотека отбеляза по оригинален начин Деня на бащата, който се чества на 21.06.
      В събитието взеха участие много хора на изкуството. Актьорът Христо Чешмеджиев изрецитира емблематичното стихотворение на Пенчо Славейков „Баща ми в мен“, а музикантът и текстописец Боби Мирчев посвири на китара и прочете някои от своите творби, предназначени за деца.
      Милиони хора в повече от 50 страни по света отбелязват Деня на бащата в третата неделя от месец юни. Независимо от културни, религиозни и социални различия, те са обединени от желанието да посветят деня на най-важната роля в живота на един мъж.
      Отдавна учените са доказали, че бащите помагат на децата си да имат по-добри взаимоотношения с другите хора, по-здрави приятелства, по-добри резултати в училище, по-висока самооценка и по-добро самочувствие.
      А за децата няма по-ценно време от това, прекарано с татко.
      Празникът по повод Деня на бащата е част от инициативите на Националната кампания „Да бъдеш баща“, която подкрепя бащинството, насърчава включването на мъжете в грижите за децата в името на семейното благополучие и равенство между половете. Тя се провежда в 20 държави, включително и България.
      Освен в София, този празник се отбеляза и в Търговище, Варна и Пазарджик.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ