понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОСЪДИХА ДВАМА ЗА УБИЙСТВОТО НА МИХАИЛ ОТ БОРИСОВАТА ГРАДИНА

      Софийският градски съд призна за виновни двамата младежи, които бяха подсъдими по делото за жестокото убийство на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина.
      Престъплението, което се случи през 2008 г. беше без заподозрени в продължение на близо 5 години. През 2013 г. обаче криминалистите посочиха като предполагаеми извършители на деянието Радослав Кирчев и Александър Георгиев. Според прокуратурата те са били част от наказателна бригада за нападение срещу хомосексуалисти.
      Магистратите присъдиха 4 години и 10 месеца затвор за Радослав Кирчев и 13 години за Александър Георгиев. Първият от младежите получава по-нисък срок за „лишаване от свобода“, защото по време на убийството, е бил непълнолетен.
      Освен това Георгиев и Кирчев се задължават да заплатят общо 250 000 лв. кръвнина на майката на загиналия студент.
      Това не е единственият случай на убийство в Борисовата градина. През 2011 г. в столичния парк смъртта си намери студентката Яна Кръстева. На 2 юни тази година беше убит 16-годишният Георги Игнатов. Извършителят на жестокото деяние към ученика все още се издирва. Заради зачестилите случаи с бруталните престъпления в Борисовата градина, Столична община обмисля поставянето на още видеокамери в района. Това заяви градоначалникът на София – Йорданка Фандъкова.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ