събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      Напрежение в Африка: Руанда стреля срещу военен самолет на Конго заради нарушение на въздушното пространство

      Силите на Руанда във вторник уволниха на изтребител от Демократична република Конго (ДРК), която заяви, че е нарушила въздушното му пространство, което подтиква правителството на Конго да го обвини в военен акт.

      Видео, споделено широко в конгоанските социални медии, показа стрелба с снаряд към въздушен военен самолет, преди да избухне във въздуха близо до самолета, който продължи да лети. Ройтерс не можеше веднага да провери видеото.

      Конго отрече обвинението на Руанда, че самолетът е бил във въздушното пространство в Руанда – последният спор между двете страни, чиито отношения са обтегнати от бунтовнически бунтовници.

      „Руанданските изстрели бяха насочени към конгоански самолет, летящ на конгоански територия“, се казва в изявление, потвърждавайки, че самолетът е кацнал в провинциалната столица Гома, без да претърпи големи щети.

      Той описва хода на Руанда като „умишлен акт на агресия, който представлява акт на война“, насочен към подкопаване на мирно споразумение за прекратяване на настъплението от бунтовническата група M23.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ