събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      НОВ АТЕНТАТ РАЗТРЕСЕ ФРАНЦИЯ

      Един убит човек и няколко ранени са жертвите при предполагаем джихадистки атентат в завод за промишлени газове в Сен Кантен Фалавие, близо до френския град Лион, съобщава Франс прес, цитирайки различни източници. Задържан е мъж, за когото се предполага, че е извършителят на кървавото събитие, осъществено шест месеца след нападението в Париж, което отне 17 живота.

      На мястото на събитието е намерен обезглавен труп, а двама са леко ранени. По данни на разследващите един или повече души са нахлули с автомобил в завода, което е предизвикало експлозията. ТАСС съобщава, че с колата извършителите са разбили входа на завода и са се врязали в складирани газови бутилки. Друга версия гласи, че извършителите са нахлули в завода с ислямско знаме с надписи на арабски език и са взривили няколко газови бутилки. Близо до завода е намерено обезглавеното тяло. Според местна медия нападението е извършено към 10 часа местно време. Френската жандармерия е реагирала незабавно и са евакуирани всички работници от завода. Очаква се и министърът на вътрешните работи Бернар Казнъов да пристигне на мястото на атентата.

      Това е второ нападение във Франция, което взима жертви. През януари при подобен терористичен акт загинаха в Париж 17 души – 10 служители на френското сатирично издание „Шарли ебдо“, четирима заложници в магазин и трима полицаи.

      По-късно през деня стана ясно, че атентатът е бил извършен от 35-годишен мъж на име Ясин Сали, свързан със салафитски кръгове. Заловен е и втори заподозрян, който е шофирал колата, която се е врязала в завода за промишлени газове. 

       

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ