петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОЦЕСИЯ В КУРОРТА СЛЕД ТЕРОРА В ТУНИС

      Хора от тунизийския курорт Сус участваха в процесия, за да осъдят терористичните атаки, в който 38 души, повечето от тях туристи, бяха убити от въоръжен мъж в петък.
      Тълпата от хора се събра късно в събота в хотелa, който също беше мишена на нападателя. Те изразазиха съболезнование към близки на жертвите, от които 15 са били англичани.
      Припомняме, че премиерът на Тунис Хабиб Есид, обяви, че са предприети строги мерки след атаката, дело на „Ислямска държава“.
      Военни части ще бъдат мобилизирани на туристически места, а около 80 джамии, заподозрени в подклаждане на насилие и конфликти, ще бъдат затворени до седмица.
      Атаката в петък е определяна като една от най-смъртоносните в съвременната история на Тунис, след като през март активисти убиха 22-ма души, предимно чужденци в музея Бардо.
      Един белгийски гражданин и един германски са били идентифицирани сред убитите, съобщи министърът на здравеопазването на Тунис. Била е потвърдена смъртта и на един гражданин от ирландски произход. Смята се, че има жертви и от тунизийски произход.

      Много от туристите от атакувания хотел са напуснали страната или чакат извънредни полети, но кореспонденти съощават, че други от тях са решили да продължат почивката си.
      Тунизийската икономика е силно зависима от туризма и в момента има опасения, че терористичната атака може да нанесе сериозни удари на ин дустрията.
      Охранителни части са съобщили, че нападателят се е преструвал на плажуващ, но е укривал пушка в себе си. Открил е стрелбата на плажа преди да влезе в хотелът, където е продължил да стреля.
      Междувременно официалните власти съобщииха, че са идентифицирали стрелецът като 23 годишен студент. Те съобщават, че още нямат обяснение какъв е бил планът му. Той беше застрелян от полицията в петък и е починал на място.
      В селището, където нападателят е бил роден и отгледан, цари шок и паника.
      Всички близки и роднини на нападателя са задържани от полицията за разпит.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ