понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА АХМЕД МУСА

      От една на две години лишаване от свобода магистратите от апелативния съд на Пловдив увеличиха наказанието на Ахмед Муса, който е подсъдим за проповядване на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация.

      На подсъдимата скамейка днес се явиха и останалите съмишленици на Муса, които също като него бяха задържани по време на специализирана операция на ДАНС, която беше проведена през ноември 2014 година в ромския квартал на пазарджик „Изток”.

      Въпреки, че в  пледоариите си прокуратурата поиска наказанията на останалите подсъдиуми да бъдат  увеличени, магистратите от апелативния съд решиха точно обратното. Припомням, че Саид Мутлу и Абдулах Салих бяха осъдени условно на по 1 година,  и на по 10 месеца лишване от свобода и административна глоба от по 3 000 лева.

      Днес  съдът обаче отмени част от наказаниято им,  като остави само глобите. Останалите 10 подсъдими Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа, са с непроменени присъди. Припомняме още, че Пазардишкият окръжен съд за 9 от тях постанови глоба от по 3 000 лева, а за десетия член на организацията беше глобен с 2 000 лева.  Решението на Апелативния съд на Пловдив може да бъде обжалвано в 15 дневен срок.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ