събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ген. Събев: Модернизацията и превъоръжаването на армията бяха фатално забавени

      Модернизацията и превъоръжаването на армията бяха фатално забавени.

      Това каза за БНР генерал Съби Събев, който е първият български военен представител в НАТО.

      „Няма да му е лесно на нашия президент на тази среща, ако трябва да дава информация за състоянието на отбранителните ни способности и състоянието на армията, нейните оперативни способности, защото те са значително деградирали в резултат на това, че модернизацията и превъоръжаването на армията бяха фатално забавени. Това трябваше да започне преди най-малко 10 години“, заяви генерал Събев, имайки предвид срещата на Букурещката деветка, на която ще присъства държавният глава Румен Радев.

      Генерал Събев изрази мнение, че България е трябвало да поднови въоръжението си като предостави наличното на Украйна, а в замяна получи ново:

      „За разлика от редица страни, България недооцени тази възможност и под различни аргументи отказа – едва ли не, че ще се намали още повече способността на нашата армия“. 

      „Има държави от НАТО, които предоставиха въоръжение, което използват въоръжените им сили. Ние под различни аргументи отказваме да направим това, поради което се представяме като несолидарен член на Алианса в усилията на ЕС и НАТО да осигури възможност на Украйна да се отбранява“, добави генерал Съби Събев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ