петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ОСЕМ ГРАДА СА КРИТИЧНИ ТОЧКИ ЗА ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТИ

      МВР ще бори битовата престъпност с камери, то определи 8 български града за критични точки с потенциал за бъдещи етнически конфликти. От ведомството са изготвили карта на престъпността в страната, според която от началото на годината тя е намаляла с над 10%. Разкритите престъпления са били с 5 на сто повече.

      Според вътрешният министър Румяна Бъчварова бюджетът на МВР поставя редица ограничения, включително и като потенциал за видеонаблюдението, особено в малките населени места. Бъчварова заяви че в тази посока МВР чака съдействие от страна на общините и на частните охранителни фирми. По въпроса с напрежението в районите със смесено население вътрешният министър заяви, че потенциал за етническо напрежение заради високата ромска престъпност има в следните градове: Видин, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Добрич, Плевен, Враца и Монтана, като най-висока е във Видин и Сливен.
      Друга мярка, на която Бъчварова възлага надежда за справяне с напрежението в местата със смесено население, е назначаването на инспектори към полицията от ромски произход.
      Румяна Бъчварова коментира още и искането на синдикатите на служителите в МВР за оставка на дългогодишния шеф на пожарната Николай Николов. Тя беше категорична, че е изключително доволна от работата на Николов и не смята да се съобрази с желанието на синдикатите. По думите й униформените не са орган по назначаване на кадри в министерството.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ