петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      УНГАРИЯ ПРИВЛИЧА ЕМИГРИРАЛИТЕ СИ МЛАДЕЖИ

      Младите хора, които ще изберат да се завърнат в Унгария ще получат 100 000 форинта ( 320 евро) на месец за срок от една година. Програмата „Ела си у дома“ осигурява и безплатен самолетен билет, писа в. „Индипендънт“.

      Правителството в Унгария въведе схема, която има за цел да насърчи младежите, които са емигрирали в чужбина, да се върнат в родината си.
      Министърът по заетостта Шандор Цомба заяви, че от април, когато е стартирала програмата до този момент 800 унгарци са се завърнали у дома.
      Правителството в Будапеща се надява с тази кампания да привлече повече млади и талантливи работещи хора. Инициативата е в самото си начало и има голяма вероятност младежите да я приемат като позитивен стимул и да се върнат в родината си.
      Централната статистическа служба в Унгария по-рано тази година съобщи, че през изминалата година емиграцията от страната се е увеличила с 46% спрямо 2013г.
      В много от източноевропейските страни има „изтичане на мозъци“ от млади хора, които заминават в чужбина в търсене на по-добро бъдеще и финансова стабилност.
      В Унгария средната заплата за един месец е 640 евро, а във Великобритания е 2270 евро.
      Политиците в будапеща са на мнение, че програмата е достатъчно атрактивна за младите и смятат, че тяхното завръщане ще допринесе за развитието на унгарската икономика.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ