събота, 21.09.24
16.3 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Пендиков може да бъде обвинен в Р. С. Македония за признанията си за малтретиране на българи

      Зам. министър-председателят на Р.С.Македония по европейските въпроси Боян Марич заяви, че Християн Пендиков от Охрид може да бъде криминално отговорен за претенциите за малтретиране на българи в страната. Пендиков в интервю за българската телевизия обвини Македония в убийство, побой, стрелба по българи и че полицията не предприема мерки.
      Марич отрече твърденията на прокуратурата на Р. С. Македония, която заяви, че Пендиков е нападнат, защото се чуства българин и заяви обратното. „Това не е вярно, според мен, той не е нападнат, защото е българин. Отговорихме, разбира се, че не оправдаваме насилието срещу никого“, каза Марич в интервю пред Makfax .
      Министърът не пропусна да отбележи, че момчето ще е отговорно за обида на държавата.
      „Бих се обадил на прокуратурата, точно както вече се обадихме за последните случаи, където и да има реч на омразата, унижение на нашия народ и достойнството да върши работата си. Пендиков не трябва да бъде изключение“, допълни Марич.
      Зам. министър-председателят на Р. С. Македония по европейските въпроси не уточни по какъв начин северномакедонската прокуратура може да разследва „престъпление“ случило се на територията на друга държава.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ