понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      243 души са задържани по време на демонстрации във Франция

      След отхвърлянето на вота на недоверие срещу правителството в Националното събрание на Франция, 243 души бяха задържани на демонстрациите в Париж. Според реформата, която предизвика протести в цялата страна, възрастта за пенсиониране във Франция ще се увеличава постепенно с 3 месеца всяка година, считано от 1 септември, предаде CNN Turk.
      Две предложения за вот на недоверие бяха внесени срещу правителството, след като спорната пенсионна реформа във Франция беше приета без гласуване в Националното събрание.
      Първият вот на недоверие беше отхвърлен, тъй като 287 депутати гласуваха „за“, но 287 не можаха да постигнат абсолютно мнозинство. Вторият вот на недоверие също беше отхвърлен с 94 гласа „за“.
      След като вотът на недоверие беше отхвърлен, демонстранти отново излязоха по улиците в столицата Париж и Лион.

      Запалените по време на протестите контейнери, където полицията се намеси със сълзотворен газ срещу демонстрантите, бяха потушени в резултат на усилията на пожарникарите. В изявлението на полицията общо 243 души са били задържани по време на демонстрациите в Париж, 240 от тях заради палежи.

      Според реформата, която предизвика протести в цялата страна, възрастта за пенсиониране във Франция ще се увеличава постепенно с 3 месеца всяка година, считано от 1 септември. Възрастта за пенсиониране ще достигне 63 години и 3 месеца през 2027 г. и 64 години през 2030 г. От 2027 г. ще е необходимо да имате 43 години трудов стаж, за да получите пълната пенсия.
       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ