събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ С РЕШЕНИЕ ПО ДЕЛОТО ЗА ЯНА КРЪСТЕВА ДО МЕСЕЦ

      Софийският апелативен съд ще реши „невинен“ или „виновен“ е Николай Русинов – Чеци в срок. Препоръката е той да е едномесечен поради сериозността на престъплението и сложността на делото, предаде БГНЕС.
      Вчера прокуратурата и близките на Яна поискаха потвърждаване на доживотната присъда на Чеци, която Софийски градски съд отсъди за обвиняемия на 20 октомври миналата година. Адвокат Григор Вълков беше категоричен, че има достатъчно доказателства, сочещи Русинов като единствен извършител на престъплението.
      Защитата обаче пледира „невинен“ и държи на връщане на делото за преразглеждане. Мотивът – ДНК – експертизата е показала 3 проби под ноктите на Яна Кръстева, само една от които е на подсъдимия. От своя страна Русинов продължава да твърди, че сексуален контакт с жертвата е имало, но той е бил доброволен, а не насилствен, въпреки че по тялото на момичето в областта на слабините, е намерена кръв от разкъсване.
      Припомняме, че 28-годишната Яна Кръстева беше открита полугола и удушена до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 г. В малките часове на нощта жертвата е била убита в близост до заведението, по-известно като „Маймунарника“.
      Николай Русинов – Чеци беше задържан в края на април месец 2012 година като основен заподозрян за деянието.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ