събота, 21.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      БОРИСОВ ЗА ПОРЕДНИЯ СКАНДАЛ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

      През миналата седмица от ВСС поискаха оставката на правосъдния министър Христо Иванов, а ден преди това в ефира на национална телевизия Иванов каза, че ВСС се е превърнал в трансмисия на търговията с дела и че статуквото във ВСС трябва да се разбие. По повод на поредния скандал в съдебната система, ето коментара на премиера Бойко Борисов.
      Припомняме, че ВСС покани премиера Б.Борисов на среща. По предварителна информация членовете на Съвета искат да обсъдят с министър-председателя теми, сред които диалога между властите, бюджета на съдебната система и охраната на сградата.
      Преди да поискат среща с премиера на свое заседание с 14 гласа „за“ съветът прие декларация, с която се обявява срещу твърденията на правосъдния министър пред медиите, а Михаил Кожарев – член на ВСС поиска оставката на Хр.Иванов.
      Междувременно провокативни плакати бяха разлепени из улиците на големите градове. Те носят красноречиви послания срещу известни публични фигури, сред които е и правосъдният министър. Акцията се появи в навечерието на протест срещу главния прокурор сотир цацаров и в подкрепа на съдебната реформа, насрочен за днес пред Съдебната палата.
      За протеста са заявили присъствие над 3000 човека. Припомняме, че първо бяха разлепени плакати в подкрепа на конституционните промени в съдебната реформа с надпис: „Търсят се 160 от 240“. междувременно друга акция с надпис „Остаавка“ освети палатата през изминалата нощ. До организирането на демонстрациите се стигна, след като миналия вторник временната парламентарна комисия за промени в Конституцията отхвърли предложените текстове.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ