събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАРАСТВАТ ЗАГУБИТЕ НА ГЪРЦИЯ ОТ ЗАТВАРЯНЕТО НА БАНКИТЕ

      3 млрд. евро са загубите на Гърция, заради триседмичното затваряне на банките. Това съобщава гръцкият в. „Катимерини“.

      В отчетената сума не са включени загубените приходи от туризма, чиято стойност тепърва ще се изчисли.
      Продажбата на дребно в страната е понесла загуби в размер на 600 млн. евро. По данни от асоциацията на износителите финансовите щети, които са претърпели възлизат на 240 млн.
      Търговско-промишлената камара на Гърция (ЕВЕА) е съобщила за 4500 контейнера със суровини и готова продукция, които са блокирани на различни граници. Замразени са икономически транзакции на стойност около 6 млрд. евро, тъй като трябва да се осъществяват чрез чекове и фактури.
      Припомняме, че затварянето на банките беше наложено от 29 юни, след като гръцкото правителство отхвърли исканията на кредиторите и организира провеждането на референдум.
      Наложените ограничения от банките в южната ни съседка не се отразиха на чуждестранните картодържатели, но кризата даде отражение върху записванията за почивки в страната, в пика на туристическия сезон.
      Властите в Атина предоставиха на гражданите безплатно ползване на градски транспорт, заради банковите ограничения. Това ще струва на бюджета около 10 млн. евро.
      Банките в Гърция ще отворят в понеделник, но ограничението за теглене на пари остава. Лимитът ще бъде в размер от 60 евро на ден за тегления в брой.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ