неделя, 22.09.24
11.2 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ ПЛАНИРА ДА РАЗПОЛОЖИ БОМБАРДИРОВАЧИ В КРИМ

      Министерството на отбраната на Русия планира да разположи на територията на Крим ескадрила бомбардировачи Ту-22. Това съобщава „Рус Бизнес Консултинг“.

      Военното министерство подчертава, че самолетите, чиито обсег е по-широк от територията на Черно море, ще успеят да покрият „зоната на Причерноморието“.
      Разполагането на самолетите в Крим е мярка, взета след като американски противоракетни системи бяха разположени в Румъния.
      Припомняме, че в авиобазата в Белбек на Крим беше сформирана 27-ма смесена авиационна дивизия, която се състои от ескадрила изтребители, щурмови, разузнавателни и транспортни самолети, фронтови бомбардировачи и хеликоптери.
      В средата на този месец в Крим се проведоха учения на бойната авиация.
      Основното предназначение на Ту-22 е поразяване на цели с управляеми ракети и авиационни бомби, като може да се използва и за пренасяне на ядрено оръжие.
      В началото на лятото беше обсъждана темата за разполагане на ядрено оръжие в Крим. Министърът на външните работи на Украйна Павел Климкин заяви на среща на НАТО, че разполагането на ядрено оръжие би било нарушение на международните задължения на Русия върху контролирането на въоръженията. В отговор на неговите думи представителят на външното министерство на Русия Михаил Улянов заяви, че страната му може да разполага ядрено оръжие, където реши, дори и на територията на Крим.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ