събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Арестуваха Доналд Тръмп при явяването му пред съда в Маями

      Федерални шерифи арестуваха бившия американски президент Доналд Тръмп. Това съобщи CNN.

      Бившият президент на САЩ е задържан още при пристигането му във федералния съд в Маями, където му повдигнаха 37 обвинения за незаконно съхранение на класифицирани документи. Шерифите са иззели всички електронни устройства на бившия американски президент и са му снели отпечатъци.

      В дома на бившия държавен глава бяха намерени и папки за ядрената програма на Съединените щати, за военните способности и слабости на съюзниците. Въпреки че доказателствата срещу него са солидни, Тръмп твърди, че е невинен. Той определя обвиненията като „намеса в изборите“ и прехвърля вината на президентската администрация. Привърженици на бившия президент са събраха пред съда, за да протестират срещу обвиненията.

      Бившият президент на САЩ пледира невинен по всичките 37 повдигнати му федерални обвинения във връзка с незаконно съхраняване на високо класифицирани документи, свързани с националната сигурност, след като той е напуснал Белия дом, и за това, че е излъгал федерални агенти, които са искали да приберат документите, предаде Ройтерс.

      Тръмп пледира невинен пред съдия Джонатан Гудман.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ