събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Петима палестинци са убити при най-голямата военна операция на Израел в Западния бряг от години

      Израелските военни са извършили въздушни нападения над бежанския лагер Дженин в северната част на окупирания Западен бряг, като според жители и официални лица са извършили мащабна атака, при която е използвана ракета и са убити най-малко четирима палестинци.

      Жители твърдят, че през нощта срещу понеделник Израел е предприел най-малко 10 въздушни атаки в Дженин, при които от отломките на сградите се е издигал дим. Конвой от десетки израелски бронирани машини също обгради бежанския лагер от всички страни и започна сухопътна военна операция, причинявайки тежки щети на домове и пътища.

      Пети палестинец, 21-годишният Мохамед Хасанеин, е бил убит през нощта срещу понеделник от израелската армия на северния вход на град Рамала в централната част на окупирания Западен бряг, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

      Министерството идентифицира имената на четиримата убити в Дженин като Самех Абу ал-Вафа, Хусам Абу Тееба, Аус ал-Ханун и Нур ел-Дин Маршуд, като отбеляза, че всички те са били простреляни в гърдите и главата.

      Най-малко 27 други палестинци са били ранени в лагера, включително осем души, които остават в критично състояние.

      В понеделник сутринта армията продължи да обсажда лагера, затваряйки всички входове с трактори. Ръководителят на йерусалимското бюро на „Ал Джазира“ Уалид ал-Омари заяви, че в операцията участват „около 150 бронирани машини и около 1000 войници от елитните специални части и армията, както и от общото разузнаване, полицията и граничната полиция“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ