неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЛИПСВА ЛИ СТРОГИЯТ КОНТРОЛ В ЛЕЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ У НАС?

      Само в 30 от 300 болници не са открити нарушения при проверка. Това се посочва в отчета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., внесен преди две седмици в народното събрание.

      Според отчета за бюджета на НЗОК за миналата година всички извършени медицински дейности са заплатени изцяло на лечебните заведения. За сметка на това бюджетът на касата е бил актуализиран два пъти – общо с 325 милиона.
      Д-р Хасан Адемов, член на здравната комисия, коментира за БНР, че анализът на нарушенията показва, че те се повтарят през всички тези години, откакто има ВЗОК.
      Д-р Адемов подчерта, че на база предписанията и административните наказания, които са наложени от контролиращите органи, не се взимат никакви мерки от страна на лечебните заведения, за да бъдат коригирани. Той допълни, че един от основните проблеми, е липсата на конкуренция и съответно по-строг контрол. Като добави, че най-често повтарящите се грешки, са свързани с нарушения на алгоритъма на приемане на болните в лечебните заведения, при изписването им, нарушения на алгоритъма при диагностично-лечебния процес.
      Д-р Хасан Адемов изтъкна, че това са нарушения, които водят до източването на Здравната каса.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ