събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ОТКРИХА ОТКЛОМКИ ОТ ИНДОНЕЗИЙСКИЯ САМОЛЕТ

      Намерени са откломки от изчезналия вчера пътнически самолет на авиокомпания „Тригана Еър“ . Спасителите са забелязали отломки в планинския район Бинтанг в провинция Папуа, на около 12 км от Оксибил, редаде Ройтерс. Самолетът е пренасял пари в няколко куфара. Най- вероятната причина за катастрофата са лоши атмосферни условия и засега информация за оцелели няма.
      Припомняме, че самолетът на авиокомпания „Тригана Еър“ ATR 42-300 изчезна от радарите вчера, 10 минути преди очакваното кацане.
      Пътническият самолет е пренасял около 6,5 млрд. рупии (420 000 евро). Ценният товар е бил разпределен в четири куфара. Парите е трябавало да бъдат разпределени между бедни семейства в провинция Папуа, съобщи за Франс прес началникът на пощата в Джаяпура.
      Районът, в който самолетът се е разбил се смята за труднодостъпен заради планинския терен, джунглата и липсата на пътища. По предварителни оценки ще отнеме на екипите, за да достигнат района на падналия самолет. Някои експерти предупреждават, че спасителите няма да успеят да стигнат до мястото на катастрофата. Тези зони се наричат понякога „Гробището в джунглата”, пише ТАСС. Самолетът на малката компания „Тригана Еър” е изпълнявал вътрешен полет, а самата авиокомпания фигурира в европейски списък с ненадеждни превозвачи, вероятно заради недостатъчната сигурност на самолетния парк.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ