петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „ЗЕЛЕНИТЕ“ РЕЛСИ НА РУСКИ ПАМЕТНИК ВЕЧЕ СА ФАКТ

      По релсите, за които през последните месеци се изговори много, вече се движат трамваи, а ремонтните дейности продължават с пълна сила. Всичко трябва да бъде готово до края на активния летен сезон.

      След като в продължение на 20 дни целият район беше отцепен, от вчера столичани вече могат да се насладят на т.нар „зелени релси“, които можем да видим в големите европейски градове. 

      Днес, по време на работните дейности, екипът ни завари на мястото зам. – кметът на Столичната община с направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Любомир Христов, който ни разказа повече за новата придобивка на софиянци.

      До окончателното завършване на реконструкцията на площада ще бъдат закрити трамвайните спирки непосредствено преди и след кръстовището. Освен новата придобивка с ремонта се променя и движението на трамваите.  Досега те влизаха в самото кръгово и така създаваха сериозни проблеми за останалите участници в движението.

      Сега те ще минават в локал от страната на бул. „Скобелев“. 

      Освен зелените релси, тунелът под НДК вече има 126 нови лампи, както и апаратура за контрол и управление на осветлението в зависимост от осветеността извън тунела.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ