събота, 21.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
24.8 C
Варна
Search Suggestions

      МАКЕДОНИЯ ПУСНА СЪЛЗОТВОРЕН ГАЗ СРЕЩУ ИМИГРАНТИ

      Македонската полиция използва сълзотворен газ, за да попречи на хиляди имигранти да пресекат границата от Гърция.
      Македонското правителство прати вчера на границата полиция и армия, за да се справи с потока бежанци от Сирия, Афганистан и други държави, които искат да преминат през Македония на път за Сърбия и Унгария.

      Става дума за 20 хиляди души, които са „пренасочвани експресно“ от гръцките острови през Атина и Солун към Гевгелия, твърди скопското издание „Дневник“.

      Според репортер на Ройтерс, цитиран от БНР, много имигранти са прекарали студената нощ на открито в ничията земя, а на разсъмване са се струпали до телената мрежа. Тогава се е намесила македонската полиция.

      Вчера македонското правителство обяви кризисно положение за южната и северната граница на страната поради огромния бежански натиск на от Близкия Изток.

      Властите в Скопие създадоха специален орган, който ще координира работата на отделните държавни институции, свързана с нелегалните имигранти, които имат намерение да влязат на територията на Македония от съседна Гърция.

      През последното денонощие положението на Централната жп гара в Гевгелия рязко се влоши, а от държавните железници вече съобщиха, че нямат капацитет за извозването на хилядите бежанци.

      Източник: ДИР БГ

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ