вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Заради експлозията в болница в Газа: Избухват протести в Близкия изток

      Протестиращи организираха антиизраелски митинги в Близкия изток в сряда, някои от които прераснаха в насилие, за да изразят гняв срещу експлозия, която уби стотици палестинци в болница в най-смъртоносния инцидент в Газа по време на Израел-Хамас война, съобщава „Ройтерс“.

      Израелските сили застреляха двама палестински тийнейджъри близо до Рамала на Западния бряг по време на протести срещу взрива във вторник в болницата Ал-Ахли ал-Араби в град Газа, съобщиха палестински служители.

      Двете страни взаимно се обвиняват за експлозията. В Ливан силите за сигурност изстреляха сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестиращи, които хвърляха снаряди, докато протестът близо до посолството на САЩ северно от Бейрут се превърна в насилие, показаха кадри от ливанската телевизия “al-Jadeed.“

      „Америка е дяволът, истинският дявол, защото подкрепи Израел, а след това целият свят е сляп. Не виждате какво се случи вчера?“ каза ливанският демонстрант Мохамед Тахер.

      „Американците трябва да знаят, че подкрепата им за терориста Израел ще им донесе поражение и опустошение“, коментира също членът на милицията Саид Али Акбар, развявайки палестинско знаме.

      Спонсорирани от държавата шествия се проведоха в Иран, подкрепящ Хамас и заклет враг на Израел, с демонстранти, носещи транспаранти с надписи „Смърт на Америка“ и „Смърт на Израел“.

      „Всяка капка кръв на палестинци, убити в тази война, приближава ционисткия режим към падането му“, каза иранският президент Ебрахим Раиси в телевизионна реч.

      Демонстрациите не бяха ограничени до мюсюлманския свят или Близкия изток. Стотици еврейски мирни активисти се събраха във Вашингтон, призовавайки администрацията на Байдън и Конгреса да настояват за прекратяване на огъня.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ