неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      БЪЛГАРИЯ Е ПРИНУДЕНА ДА ПРОДЪЛЖИ „ЮЖЕН ПОТОК“

      Правителството прие Методика за оценяване размера на обезщетението от правото на ползване на част от морски плаж, така също и оценка на правото на строеж върху морското дъно по изграждането на морски газопровод „Южен поток”. Това стана ясно от съобщение от Министерски съвет.

      В решението е посочено, че към днешна дата България не е официално уведомена за прекратяването нa проекта за изграждане на газопровода. Вследствие на това, тя е длъжна да изпълнява своите задължения съгласно българското законодателство. В случай на неспазване на посочените задължения в договора, страната ни е изложена на потенциален риск от съдебни процедури и финансови санкции.

      Одобреният подробен градоустройствен план за обект: „Морски газопровод „Южен поток“ – Български сектор” за част от общата дължина на линейната инфраструктура на сушата, влиза в сила през месец октомври 2014 г. Одобряването на инвестиционните проекти и издаването на съответните разрешения за строеж ще станат възможни след уреждане на вещно-правните отношения между държавата и дружеството, което ще изгражда обекта.

      От Министервството уверяват, че с проведената обществена поръчка ще бъде постигната оптимална защита на държавния интерес. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ