вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Израел признава въздушен удар по линейка в Газа

      Израел призна отговорността за нападение пред болница в Газа, за което според свидетели са убити и ранени десетки, с видеоклипове, показващи окървавени хора и разпръснати по земята. Израел каза, че е атакувал линейка, използвана от Хамас, предава Ройтерс.

      Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш каза, че е „ужасен“ от удара на линейката, като повтори призивите си за прекратяване на огъня и осъждане на Хамас, като същевременно каза, че бомбардировките над Газа „трябва да спрат“.

      Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че неговото правителство се противопоставя на всяко временно прекратяване на огъня в Газа, освен ако Хамас не освободи всички заложници. 

      Междувременно на място израелската армия заяви, че обкръжава град Газа, тъй като бомбардирането на анклава се засилва.

      Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който беше в Израел за разговори в петък, каза, че САЩ вярват, че усилията за получаване на хуманитарна помощ и заложници от Газа „ще бъдат улеснени от хуманитарни паузи“.

      Ръководителят на Хизбула Хасан Насрала призова за прекратяване на огъня в Газа и предупреди, че сблъсъците на израелско-ливанската граница имат „реалистична“ възможност да ескалират в по-широк близкоизточен конфликт.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ