неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Намушкаха полицая, убил Джордж Флойд

      Американският полицай Дерек Човин, който уби Джордж Флойд и предизвика масови протести за расова справедливост през 2020 г., беше намушкан в затвора, съобщава „Ню Йорк Таймс“, позовавайки се на неназовани източници.

      Шовин беше коленичил върху врата на 46-годишния чернокож мъж в продължение на повече от девет минути на улица в Минеаполис.

      Виковете на Флойд „Не мога да дишам“ бяха призив за сплотяване на демонстрантите в страната и чужбина, които излязоха по улиците след убийството.

      „Лице, лишено от свобода, е било нападнато във Федералната поправителна институция (ФПИ) Тусон“, в югозападния щат Аризона, се казва в изявлението на затвора.

      „Реагиращите служители започнаха животоспасяващи мерки за едно лишено от свобода лице“, се казва в изявлението, като се добавя, че раненото лице е изпратено в местна болница „за по-нататъшно лечение и оценка“.

      Според източник на „Ню Йорк Таймс“ Шовин е оцелял след нападението.

      През 2021 г. той беше признат за виновен за убийство втора степен, убийство трета степен и непредумишлено убийство втора степен и беше осъден на 22 години и половина затвор.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ