петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Скопие посреща делегациите на държавите от ОССЕ

      Делегациите на държавите членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) пристигат тази вечер в Скопие за 30-ата среща на Съвета на министрите, предаде репортер на БГНЕС.

      Конфренциите утре, 30 ноември, са предхождани от днешната официална вечеря. На нея ще присъства държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен. Той ще бъде посрещнат от външния министър на РСМ и председател на организацията Буяр Османи.

      Руският външен министър Сергей Лавров също трябва да пристигне в македонската столица, след като получи разрешение да премине през българското въздушно пространство. Поканата на Северна Македония към Лавров и допускането на неговия самолет през България показват, че има вероятност той да проведе разговори с Антъни Блинкен.

      От своя страна премиерът Димитър Ковачевски ще приветства върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи, Жозеп Борел, след което двамата ще дадат съвместна пресконференция. В срещата ще участват заместник-председателят по европейските въпроси Боян Маричич, както и посланикът на Европейския съюз в Република Северна Македония Дейвид Гиър.

      Властите на Северна Македония засилиха мерките за сигурност в столицата и промениха организацията на движение в периода до 1 декември. Изпратени са допълнителни служители на правоприлагащите органи. Срещата на върха ще се проведе основно в залата „Борис Трайковски“. Властите предупредиха за известни смущения в полетите на международното летище в Скопие, докато делегациите пристигат в следващите часове.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ