неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      АПЕЛАТИВНИЯТ СЪД ОПРАВДА ЦВЕТАНОВ

      Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше оправдан от Софийския апелативен съд днес. По този начин беше отменена присъдата му от 4 години.
      Припомняме, че Цветанов беше оправдан и по други две повдигнати му обвинения.
      Решението идва само ден след като ГЕРБ откри предизборната си кампания за предстоящите местни избори на 25-ти окромври.

      Заместник-председатят беше осъден от две съдебни инстанции до момента. Припомняме, че той получи обвинение, че като министър е отказал да разпореди подслушване на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, поставяйки шест пъти резолюция „Не“ под разрешение от съдия.
      Върховият касационен съд (ВКС) обаче отмени присъдата и върна делото за повторно разглеждане на Апелативния съд с мотива, че има предубеденост на тримата съдии. Върховните съдии подложиха на силна критика мотивите на втората инстанция и заключиха, че заради „спекулативни предположения и инсинуации“ и „конспиративни теории, които нямат никаква доказателствена основа“ на Цветанов не е бил осигурен справедлив съдебен процес.
      С връщането на делото ВКС указа и разпит на свидетели, които имат отношение към изясняване на казуса. На първото заседание при закрити врата показания даде бившият главен секретар на МВР в мандата на Цветанов – Калин Георгиев.
      Днес пък бе призован бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, за когото се твърди, че е близък с Орлин Тодоров. Самите Цветанов и Флоров пък са семейни приятели. Защитата обаче отрича това да е причина за отказа за подслушване, припомня БНР.
      Днешната присъда подлежи на протест в 15-дневен срок и отново ВКС ще трябва да реши дали окончателно да обяви Цветан Цветанов за невинен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ