неделя, 22.09.24
23.5 C
София
25 C
Пловдив
24.3 C
Варна
Search Suggestions

      Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Израел

      Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Израел в понеделник за разговори относно продължаващатавойна в ивицата Газа.


      Остин, който е придружен от председателя на Обединения щаб генерал Чарлз К. Браун, се срещна с министър-председателя Бенямин Нетаняху, министъра на отбраната Йоав Галант и военния кабинет на Израел по време на посещението си.

      Висшият служител на отбраната ще притисне израелските лидери да „преминат към нова фаза на войната“ в Газа след седмици на тежки удари и сухопътна офанзива, пише вестник The Times of Israel.

      Остин съобщи в социалната мрежа X, че „ще повтори железния ангажимент на Америка към Израел, ще обсъди операциите на IDF за разбиване на Хамас и ще подчертае необходимостта да се защитят цивилните от вреда и ще даде възможност за потока на хуманитарна помощ в Газа“.

      Миналата седмица съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан посети Израел за разговори с израелски официални лица относно графика на войната в Газа.

      Въздушните и наземните атаки на Израел срещу ивицата Газа след атаката на Хамас на 7 октомври са убили повече от 18 800 палестинци, предимно жени и деца, според здравните власти в анклава.

      Войната остави Газа в руини, като половината от жилищния фонд на крайбрежната територия е повреден или унищожен, а близо 2 милиона души са разселени в гъсто населения анклав на фона на недостиг на храна и чиста вода.

      Смята се, че близо 1200 израелци са били убити при атаката на Хамас, докато повече от 130 заложници остават в плен. В същото време Орагнизацияра за човешки права Human Rights Watch заяви, че Израел използва глада като оръжие, като умишлено блокира доставката на вода, храна, гориво и унищожава земеделски площи.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ