неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      РУСИЯ ЗАБРАНИ УКРАИНСКИТЕ ПОЛЕТИ

      Министерството на транспорта на Русия забранява на украински самолети да използват въздушното пространство на Русия от 25 октомври.
      Мярката е взета в отговор на издадената миналата седмица от Украйна забрана за руски полети, посочва АП, цитирана от БТА.
      Миналата седмица Украйна обяви също, че от 25 октомври затваря въздушното си пространство за руски полети, превозващи военни материали или стоки с двойна употреба. Забраната засегна предимно авиокомпаниите Аерофлот и Трансаеро.
      Аерофлот, която е най-голямата руска авиокомпания, преустанови резервациите на билети за полети до Украйна, съобщи пресслужбата на превозвача, цитирана от ТАСС.
      Украинските санкции ще доведат до прекратяване на полетите на руски компании до Молдова, предупреди председателят на Асоциацията на компаниите от въздушния транспорт (АЕВТ) на Русия Владимир Тасун. По думите му, да се лети до Молдова, заобикаляйки Украйна, е икономически неизгодно.
      Заобикалянето на Украйна до Европа и Турция отнема 40 минути, а до Молдова се губи най-малко половин час, уточни той.
      От забраната, наложена от Киев, на първо място ще пострадат гражданите на Украйна, смята министърът на транспорта на Русия Максим Соколов

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ