неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      НАВОДНЕНИЯТА В ЮГОИЗТОЧНА ФРАНЦИЯ ВЗЕХА 13 ЖЕРТВИ

      13 души станаха жертва на наводненията в югоизточната част на Франция, трима от които са загинали в старчески дом, близо град Антиб, който се е наводнил. Съобщава се и за един загинал в Кан.

      Говорител на противопожарната служба в град Антиб е съобщил, че река „Браг“ е излязла от коритото си, а районът на града е силно наводнен.
      Кметът на Кан обяви извънредно положение. Бедствието стана причина за рязко покачване на водите на реките на Лазурния бряг и превърна улиците на прочути градове като Кан и Ница в пълноводни реки. Вода заля дори прочутия крайбрежен булевард в Кан и предизвика свлачища.
      Наводненията са отнесли много автомобили в морето. На много места засегнатите райони са труднодостъпни. Около десет влака са били блокирани по гарите в югоизточната част на Франция със стотици пътници в тях.
      Второстепенната пътна мрежа е непроходима. Част от магистрала „А 8“, намираща се в южната част на Франция, близо до Ница е под вода. Няколко къмпинги са били наводнени, а хората са се качили върху таваните на караваните си в очакване на хеликоптери, които да ги спасят. Над 500 души, сред които много британци и датчани бяха блокирани на терминалите на летището в Ница.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ