сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Крит сe превърна в цел на мигрантската вълна

      Крит се е превърнал в нов маршрут за нелегално влизане на мигранти в европейските страни, предупреждават от бреговата охрана на острова. Те искат спешни мерки по прекъсване на трафика. Само за няколко часа, с три лодки, пристигнаха 160 нелегални мигранти, съобщават от морската охрана.

      Президентът на Съюза на бреговата охрана на Източен Крит, Георгиос Сфакианакис, говори за „нов Еврос“. Повтарят се събитията с масово влизане на нелегални мигранти, както беше в област Еврос, които сега пристигат от Либия. Използват се стари дървени лодки, които трудно издържат на вълни и достигат до Крит, като трафикантите им са обещали да ги превозят до Италия.

      Трафикантите промениха маршрута, категоричен е Сфакианакис. Причината е, че в Еврос изграждат стена, със засилена охрана, на голяма част от егейските острови и намират път до Крит, коментират от местната полиция.

      Съюзът на критската брегова охрана се обърна, за спешни мерки, към правителството да се подсилят пристанищните власти, защото „Крит се превърна в мишена на мрежа за трафик на мигранти към европейските страни“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ