сряда, 25.09.24
15 C
София
14 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      ТАКСИМЕТРОВИЯТ ШОФЬОР ОЛЕГ ВЕЛКОВ – „АЗ СЪДЯ ОБЩИНАТА!“

      Представители на Асоциацията на таксиметровите превозвачи се срещнаха с представители на БСП „Лява България“ и обсъдиха проблемите на бранша. Недоволството на шофьорите е свързано с промените в Закона за автомобилните превози, които предвиждат водачите да не могат да возят за своя сметка от името на фирмата. Така опциите са или всички регистрирани превозвачи, които в София са около 15 по-големи компании, да наемат шофьорите на трудови договори, или шофьорите трябва да станат превозвачи и така броят на такси фирмите ще нарастне значително.
      Други проблеми, за които споделиха от бранша и упрекват общината в нехайство и несвършена работа са свързани с липсата на стоянки пред много болници и на места, където има големи потоци от хора, както и приемането на минимална цена на таксиметровата услуга.
      Таксиметровите шофьори са категорични, че ще продължат да поставят исканията си и ще си търсят правата, дори и с колективни съдебни дела, докато не се стигне до приемането на правила, които да са еднакво удобни и финансово рентабилни и за тях, и за пътниците, които возят.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ