неделя, 22.09.24
4.8 C
София
13 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ники Хейли: Време е да прекратя кампанията си, не съжалявам

      Ники Хейли приключи дългосрочното си предизвикателство срещу фаворита на републиканците Доналд Тръмп в сряда, като гарантира, че бившият президент ще бъде кандидат на партията в реванша с президента на Демократическата партия Джо Байдън на изборите през ноември.

      Хейли, бившият губернатор на Южна Каролина и посланик на Тръмп в ООН, когато той беше президент, направи съобщението в реч в Чарлстън ден след Супервторник.

      „Дойде моментът да прекратя кампанията си“, каза Хейли. „Не съжалявам.“

      Тя каза, че е вероятно Тръмп да бъде кандидатът на републиканците, но не го подкрепи. „Сега зависи от Доналд Тръмп да спечели гласовете на тези в нашата партия и извън нея. И се надявам да го направи“, каза още тя.

      Въз основа на опита си във външната политика в ООН, Хейли заяви, че е важно да продължи глобалното лидерство на САЩ. По време на кампанията си тя заяви, че Съединените щати трябва да помогнат на Украйна да се защити срещу руската агресия, позиция, която противоречи на Тръмп.

      „Ако се оттеглим още повече, ще има повече война, не по-малко“, категорична беше Хейли.
      Няма индикации, че Тръмп ще модерира посланието си. „Той ще продължи да се фокусира върху важните въпроси: имиграция, икономика, външна политика“, каза късно във вторник Каролин Ливит, прессекретар на кампанията на Тръмп.

      Реваншът между Тръмп, на 77, и Байдън, на 81 – първият повторен президентски мач в САЩ от 1956 г. насам – е този, който малко американци искат. Проучванията на общественото мнение показват, че и Байдън, и Тръмп имат нисък рейтинг на одобрение сред избирателите.

      Изборите ще предизвикат дълбоко разделение в страна, която вече е разкъсана от политическа поляризация. Байдън представи Тръмп като екзистенциална опасност за демократичните принципи, докато Тръмп се опита да наблегне отново на твърденията си, че е спечелил през 2020 г.

      52-годишната Хейли получи подкрепа от дарители, които възнамеряваха да спрат Тръмп да спечели трета поредна републиканска президентска номинация, особено след като тя отбеляза поредица от силни представяния на дебати, които Тръмп предпочете да пропусне.

      В крайна сметка Ники Хейли не успя да привлече достатъчно консервативни избиратели пред лицето на доминацията на Тръмп. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ