неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВСС ЩЕ РЕШАВА ДАЛИ СЪДИЯ КУЦКОВА ЩЕ ОГЛАВИ САС

      Висшият съдебен съвет отново ще гласува дали съдия Нели Куцкова да оглави Софийския апелативен съд. Това се налага, след като Върховният административен съд отмени решението на правителството на съдебната власт, с което съдия Куцкова не беше избрана за председател на Апелативния съд. Това съобщава електронното издание „Правен свят“.

      Аргументът на тричленния съдийски състав е, че няма никакви мотиви за отрицателното гласуване на съвета, което е съществено процесуално нарушение.
      На 30-и април Висшият съдебен съвет проведе избор за председател на Апелативния съд. Единственият кандидат беше съдия Куцкова. След изслушването й деветима членове на съвета изразиха положителни становища и декларираха подкрепата си за нейната кандидатура.
      При провеждането на вота от присъстващите 19 членове на Висшия съдебен съвет, само 9 гласуваха „за“ кандидатурата на Куцкова.
      След края на гласуването се разрази скандал, по време на който стана ясно, че други двама кадровици – Юлиана Колева и Елка Атанасова, са гласували за съдииката.
      При това положение тя трябваше да бъде подкрепена не от 9, а от 12 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ