неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Антон Кутев: Димитър Главчев безспорно работи за ГЕРБ

      ,,Президентът няма да откаже предложения състав на Министерски съвет, защото това може да доведе до конституционна криза. Това е първото служебно правителство, което по никакъв начин не зависи от президента и не представлява президентската институция. Отговорността на президента е била умишлено ограничена и въпросът е защо това беше направено.“

      Това заяви бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в ефира на БТВ. 

      Според него служебния премиер Димитър Главчев е отговорен човек и ще се опита да си свърши работата въпреки абсурдните обстоятелствата.

      По думите му Главчев безспорно работи за ГЕРБ.

      „Той е добър счетоводител, но без подкрепата на ГЕРБ няма как да стане председател на Народното събрание и служебен премиер“. 

      „Последните служебни правителства бяха най-успешните през последните 20 години по рейтинг и одобрение на хората. Това трябваше да бъде спряно от тези, които управляваха държавата доскоро. Те не искаха да има конкуренция във вид на нещо смислено“, споделя Кутев.

      По отношение на твърденията за конституционна криза, Кутев заяви:

      ,,Тези промени продължават да стоят в Конституционния съд. Вероятността да бъдат отменени не е никак малка. Накрая резултатът от всичко това е, че единствените възможности за добро управление бяха съсипани от същите тези, които за последните девет месеца ни показаха висши образци на най-пошлото управление, което може да имаме“, каза още той.

      Относно преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ бившият говорител на служебните правителства заяви:

      ,,Те се разбраха. „Дойдоха ПП-ДБ и поискаха вътрешния министър. Тогава ГЕРБ казаха, че искат НАП и Митниците. Къде се върти разговорът – между главния секретар, който подаде осатвка и Агенция „Митници“, в които има арестувани. Има ясно разделение някой е дал НАП и Митниците, а другият държи МВР“. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ