петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Кирил Петков: Учиха ни в Харвард как една бедна страна може да стане богата

      ,,Все нещо гласуваме, все някакви нови партии се появяват, все има надежда и пак остава чувството, че някой решава вместо нас, все едно, че 30 години не сме разделили със старата система. Когато ние влязохме, нямахме опит и с една такава утопична надежда- ние сме 6 милиона човека-това са два квартала на Истанбул, на Ню Йорк- тези 6 милиона и половина се управляват от един човек-кмет- толкова ли пък тази наша хубава държава не можем да си я оправим и с един утопичен ентусиазъм си казахме ,,абе ще е я оправим- ние, знаем икономика, учили сме в Харвард как се прави от една бедна страна богата.“

      Това заяви съпредседателят на ,,Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в ефира на ,,Евроком“. 

      В деня, в който станах премиер, от НСО службите в България ми казаха, че не мога да си сменя охраната и после разбрах, че тези хора не ме пазят, а следят. Казах му, че ще му поискам осатвката и той ми каза, че не мога да го пипна. Поискахме оставката на шефа на ДАНС- не, поискахме на зам.шефа на ДАНС- не стана. Много хора в тези служби не са мръднали от 30 години и така е направено законодателство с двата подписа на премиера и президента, че никой да не може да направи индивидуално смени на лицата. 

      Петков допълни, че по-лошото е, че тези шефове на служби имат папки в прокуратурата-досъдебни производства.

      ,,Регулаторите управляват повече отколкото някои министерства- една голяма част от живота на хората се регулира от това, за което те не са гласували (регулатори)“, каза още Петков. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ