събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Слави Трифонов загуби делото за 100 000 лв. срещу Радостин Василева

      Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов губи дело за 100 000 лв. срещу независимия депутат Радостин Василев, показа проверка в електронното деловодство на Софийския градски съд. Политическата кариера на Василев започна в ИТН, като той беше и министър на спорта. После напусна партията и се присъедини към ПП-ДБ, с чиято листа влезе в парламента. В крайна сметка обаче Василев напусна и ПП-ДБ, изнасяйки прословутия запис от партийната сбирка на „Промяната“.

      Трифонов го съди заради негови твърдения от юни 2022 г., направени покрай разцепването на ИТН, докато Василев е министър в оставка. От решението на съдия Ивайло Димитров се разбира, че искът на партийния лидер е бил частичен – за 50 000 лв. Трифонов претендира за неимуществени вреди с твърдения, че изявления на Василев съдържат обиди и клеветнически изказвания.

      В иска си Трифонов цитира 18 твърдения на Василев. Например, че сваля доверието си от него. „Дойде моментът, в който, за мое огромно съжаление, мафията проби в ИТН“, казва Василев. И още: „…поведението на г-н Трифонов, като едноличен собственик на тази партия през последната година доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата …“. Василев казва още, че Трифонов е излъгал и че го е хвърлил „на мафията, без да му мигне окото …. задкулисието проби при нас….“.

      Василев е цитиран да казва, че Трифонов няма достатъчно морал да е лидер на ИТН, че никога не се е интересувал от мнението на избирателите, нито от депутатите си, които не познава, че ИТН е бизнес проект и т.н.

      Губейки делото, Трифонов е осъден да плати на Василев 3500 лв. за адвокат. Решението на градския съд не е окончателно и може да се атакува пред апелативния.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ