събота, 21.09.24
14.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      КАЗУСЪТ ,,НОТАРИУСА“: Комисията не събра кворум, Минчев обяви, че темата не е приключила

      Парламентарната временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, не събра кворум на днешното си заседание. 

      По-малко от десет минути след обявения начален час, председателят ѝ Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ отбеляза, че проверката на кворума показва, че има петима народни представители членове на комисията. Той посочи, че с оглед на последните изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание е отпаднала възможността да може да се открива заседание на комисия дори и при липса на кворум.

      В дневния ред имаше една точка – обсъждане и гласуване на доклад на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около убития Мартин Божанов. 

      „Темата не е приключила“, обяви пред журналисти Никола Минчев и посочи, че е възможно и в следващия парламент да бъде поискано създаването ѝ.

      „Ние ще полагаме всякакви усилия, за да поддържаме темата активна, защото това е начинът да принудим разследващите органи да си свършат работата. Има много тежки институционални зависимости, процесът по разплитането им е бавен и труден, но задължителен, ако искаме да живеем в една правова държава. Ако всичко, което излиза като информация, действително е така, то говори за една овладяна държава“, добави той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ